EH.Kasparow » Blog Archive » APEKOOIEN

EH.Kasparow

Grootmeester in Sport en Karakter

APEKOOIEN

Mannetje (Kas x Abdullah) wordt nu een aantal maanden getraind voor de dressuursport, dat doet hij goed en graag maar ja,  zijn Kasbloed kruipt waar het hoort te gaan en dus willen we ook weten of hij kan springen. Mannetje is nu 4 jaar oud dus hij mag, rustig aan, beginnen met een beetje aan hout snuffelen. 2 x heeft hij wat lage kruisjes gesprongen gewoon thuis in zijn eigen baan. Toen is hij nog eens mee geweest naar een binnenbak in de buurt om ook daar een keer over een paar gekleurde kruisjes en steiltjes te springen. Ook dat ging erg goed. En toen opeens deed de gelegenheid zich voor dat hij mee mocht naar een heel leuk oefen terrein voor Cross hindernissen!

Dat hoefde natuurlijk maar 1 x gezegd te worden. Mannetje op de wagen en onderweg! Claire heeft hem losgereden terwijl de dochter van Claire, Marcia, een andere Kas los reed. Deze Vosmerrie heeft een Engels Volbloed moeder en is nu 5 jaar oud, ondanks een jaar verschil was het ook voor deze Punk de eerste keer dat ze crosshindernissen zag. Beide vossen deden het heel goed. Er waren andere paarden die als voorpaard  konden fungeren wat voor de jonge honden natuurlijk niet alleen prettig maar eigenlijk onmisbaar is.

Mannetje vond het water in het begin maar eng en door de kunst af te kijken van de andere paarden (en Claire die met hem mee gelopen is door het water) raakte hij over zijn angst heen en draafde vrolijk in en uit.

Er zijn allerlei soorten hindernissen, balken en bomen hegjes en ander leuk spul.  Beide paarden hebben heel veel geleerd gisteren en toonde beide over talent en werkwilligheid te beschikken waar je als ruiter vaak van droomt, paarden die graag meewerken. Kas kan alweer trots zijn op zijn kroost!

Sorry, comments for this entry are closed at this time.