EH.Kasparow » Blog Archive » Doen waar ze voor gemaakt zijn

EH.Kasparow

Grootmeester in Sport en Karakter

Doen waar ze voor gemaakt zijn

In Stompwijk werd vandaag een minicross gereden. Er waren vriendelijk lage crosshindernissen gebouwd die hier en daar wel moeilijk “midden in het niets”  stonden maar toch was het een prima leerschool voor jonge nog onervaren sportpaarden.
Er stonden twee (Trakehner) Kaskinderen op de startlijst, Kassiopeia ( uit een Engels Volbloed-moeder) en Man ‘o War (mv:Abdullah). Beide vossen werden gereden door 1 amazone, Marcia Dominicus.
Alle paarden mochten eerst een oefenrondje om goed te wennen aan al dit nieuws. Ze mochten alle tijd nemen om door het water en over de hindernissen te komen. Door het extreem slechte weer was de bodem verre van ideaal maar als je rustig aan deed ging het allemaal prima. Mannetje, zoals de 172 metende Vos nog altijd genoemd wordt, vond alles reuze spannend maar heeft wel elke hindernis gesprongen en heel veel geleerd.

Kassiopeia verraste iedereen door haar tweede ronde als een pro in de rondte te gaan. Ze ging gretig door het parcours en haalde de eerste prijs!! Zo kon Kassie trots, behalve een oranje lint, een deken mee naar huis nemen. Gefeliciteerd Marcia!!

Sorry, comments for this entry are closed at this time.